Informatii Utile

Decesul este un eveniment nedorit, insa inevitabil pentru oricine. Durerea pierderii unei fiinte dragi nu poate fi compensata cu nimic, insa socul initial poate fi ameliorat prin cunoasterea corecta a ceea ce inseamna acesta. Dat fiind multitudinea de informatii existente in jurul nostru referitoare la acest subiect, informatii eronate de multe ori, consideram ca este de datoria noastra sa va putem pune la dispozitie resursele necesare, pentru a va ajuta in acest fel sa va puteti depasi mai usor momentele funeste.

ATENTIE

ACTUL DE DECES sau ADEVERINTA DE INHUMARE, CONFORM NOILOR NORME se scot NUMAI DE CATRE FAMILIE sau APARTINATORII persoanei decedate de la OFICIUL STARII CIVILE de pe raza sectorului sau a localitatii de unde a survenit decesul, si NU la OFICIUL STARII CIVILE de CARE APARTINE sau SECTORUL din CARTEA de IDENTITATE.

MARE ATENTIE

SINGURA POSIBILITATE CA O FIRMA SA VA SCOATA DECESUL IN ORIGINAL DE LA OFICIUL STARII CIVILE ESTE SA II FACETI O PROCURA NOTARIALA. In cazul in care familia nu detine un mijloc de transport, sau din diferite motive nu se poate deplasa, noi va putem ajuta cu o masina care sa va duca la STAREA CIVILA.

Actele necesare pentru declararea decesului

Certificatul CONSTATATOR in original care VA RAMANE LA STAREA CIVILA
Cartea de identitate a decedatului in original si copie
Certificatul de nastere si casatorie in original si copie
Cartea de identitate a persoanei care declara decesul
Acte care sa ateste gradul de rudenie (nastere, casatorie, testament)

Trupul persoanei decedate trebuie pregatit cum se cuvine pentru inhumare si de aceea noi intervenim in sprijinul dumneavoastra cu personal specializat pentru a spala, imbraca si barbieri persoana decedata.

Toaletare

Corpul neinsufletit trebuie sa fie pregatit dupa datini si obiceiuri religioase pentru ultimul drum. Toaletarea decedatilor presupune spalarea, imbracarea cu haine noi sau curate. Dupa incheierea acestui procedeu, corpul se aseaza in sicriu. Echipa noastra experimentata va fi un real ajutor in aceste momente de maxima intensitate in care deciziile trebuiesc luate imediat.

Medic imbalsamare

Imbalsamarea se face numai de catre personal specializat si este o metoda de pastrare in conditii cat mai bune a trupului. Imbalsamarea este un serviciu medical necesar, recomandat prin lege pentru protejarea defunctului (incetineste procesul de descompunere, distruge microbii si bacteriile din organism). Dupa procedura de imbalsamare, medicul elibereaza actul numit "Certificat de imbalsamare" necesar pentru depunerea defunctului la capela sau pentru transportul defunctului in alta localitate. Imbalsamarea se va face numai dupa emiterea Certificatului Medical Constatator al Decesului.

Coroane


Decesul unei persoane dragi aduce cu sine o serie de obiceiuri ce trebuie respectate, unul dintre acestea fiind si depunerea de coroane funerare la mormantul persoanei respective. Desi pare ca fiind ceva facut dintotdeauna, acest obicei este destinat sa arate regretul fata de plecarea in nefiinta a persoanei dragi.

Coroanele funerare sunt un omagiu pe care cei ramasi in viata il pot aduce unei rude sau unui prieten trecut in nefiinta si reprezinta respectul fata de persoana decedata.

Call Now Button